Erbjudande på tandblekning

Just nu, erbjudande på tandblekning.
Endast 1000 kr (ord. 1695 kr)
 
Smileffect erbjuder skonsam tandblekning på 30 minuter.
Tänderna blir 2-9 nyanser vitare, helt utan smärta.
 
Passa på att boka en tid redan nu!
https://www.bokadirekt.se/places/totalh%C3%A4lsa-1746/smileffect-tandblekning-erbjudande-181253
12346263_452448611615001_1162910890_n

Elemis

NYHET – Du har väl inte missat att du nu kan köpa produkter från Elemis hos oss?

ELEMIS är Englands ledande hudvårds- och spamärke. Den framgångsrika kombinationen av naturligt kraftfulla ingredi­enser med den senaste teknologin har gjort det möjligt för ELEMIS att erbjuda några av de mest effektiva och resultatinriktade pro­dukter och behandlingar som finns på marknaden idag.

ELEMIS arbetar ständigt för att utveckla innovativa texturer, banbrytande formuleringar och har genom åren vunnit över 200 priser för sina unika produkter och behandlingar. För att kunna garantera kvalitet och effektivitet kontrollerar ELEMIS hela produktprocessen, från fält till ansikte, med oberoende kliniska studier.

Sugen på att testa? Fram till och med 4/12 har vi 20% rabatt på alla produkter från Elemis.

16807448_845946538877576_92978338516147889_n

 


Nya Cellox 20 är så snabb att du hinner ta en behandling på din lunch – utan att behöva hoppa över maten. Tekniken är en vidareutveckling av traditionell IPL-teknik men ligger numera väldigt nära lasertekniken vad beträffar såväl stabilitet som säkerhet och snabbhet.

Hur fungerar det?

IPL betyder Intensivt Pulsat Ljus, det är en prisma som skickar ut ljus. Ljuset söker sig till pigmentet i hårstrået och vid ca 70 grader förstörs proteinet i hårsäckarna vilket förhindrar återväxt av hårstråt. För att det ska fungera behöver håret som ska behandlar vara mörk och grovt, det går inte ta bort tunna ljusa hårstrån. Till skillnad från traditionell IPL så känns Cellox betydligt mycket mindre, det är inte samma smärta. Istället för snärtar så upplevs istället en värme som eskalerar. Men det är individuellt hur mycket man känner av ljuset. IPL ljuset ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (den anagena fasen). Efter tre behandlingar har som regel 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %, detta varierar givetvis från person till person. Man rekommenderar 5-8 behandlingar för att få bort allt hår. Några dagar efter behandlingen börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av och efter ca 3 veckor är dessa hårstrån borta. Vanligtvis görs behandlingarna med ca. 8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som inte ödelagts under behandlingen ska hinna växa ut.

Vad behöver man tänka på före behandling?

Du får inte sola minst 4 veckor före behandlingen, detta gäller vanlig sol och solarium. Solbränd, pigmenterad hud ökar risken för brännskador. Personer som intar Vitamin-A preparat såsom Roacutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör likaså avstå från behandlingen. Gravida bör vänta med behandlingen till dess att graviditeten och amningsperioden är över. Innan man kan behandla området behöver man raka bort allt hår. Det där därför bra om man kan raka sig innan man kommer på behandling. Orakade hår ”skymmer” IPL-pulsens väg ner genom huden så att antalet träffade hårstrån blir färre och transporterad energimängd till hårrot och hårsäck minskas. Dessutom ökar risken för brännskada då orakade hårstrå kommer i kontakt med huden i samband med behandlingen.

Vad behöver man tänka på efter behandlingen?

Avstå från att sola minst 4 veckor efter behandlingen då huden i det behandlade området kan ha blivit mer känslig för ljus. Efter ett par veckor kan man vara i solen eller i solariet som man brukar. Man kan använda makeup på det behandlade området.

Finns det personer som inte kan behandlas?

Mörkhyade personer (har pigmentrik hud) skall vara extra försiktiga med hårborttagning. Noggrann och enskild bedömning görs av terapeut före eventuell behandling. Risken för brännskada ökar om man är kraftigt mörkhyad då hudens pigment absorberar laserljusets energi. Detsamma gäller därför även solbrända personer.


Pigmenteringar

Pigmentfläckar är mycket vanligt och framträder i regel i 30-årsåldern. De vanligaste orsakerna är solexponering, hormonförändringar (t.ex vid graviditet) och hudens naturliga åldrande. Pigmenteringar uppstår när melaninet inte längre sprids jämnt i huden utan klumpar sig och framträder som mörkare fläckar.

Behandling av pigmenteringar

Huden runt pigmentfläcken rengörs och man applicerar en svalkande gelé runt pigmentet. Kristallen på IPL-handtaget har genom gelén full kontakt med huden. När pulsen skjuts upplever man som en liten snärt mot huden. Flera pulser slussas ned i huden tills dess att pigmentet mörknat. IPL-ljuset söker sig till melaninet i huden och ödelägger pigmentet i de celler som har en överdriven melaninmängd. Pigmentet försvinner genom att pigmentet koagulerar. Efter en pigmentreducering ser man hur pigmenteringarna blir mörkare och inom ett par dagar kryper pigmentet upp mot hudytan som små svarta korn som successivt trillar av huden. Inom 5-10 dagar har pigmenteringarna försvunnit och bleknat betydligt. Ett behandlingstillfälle tar mellan 10-15 minuter. Svåra pigment kan behöva behandlas vid flera tillfällen, beroende på storlek och utbredning på pigmenteringen. Vi rekommenderar ca 3 veckors mellanrum mellan varje behandlingstillfälle.

Kärl

Vi har mängder med kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl. Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl med även för att minska symptom vid rosacea.

Behandling av kärl

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar. Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 2-4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer.

Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. På benen kan man minska tunna blodkärl, som är mindre än 0,5mm i diameter. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen. Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling. Använd alltid hög spf, helst 50.

 


Hur uppkommer acneärr?

Ett ärr uppstår när en skada är så djup att den gått ner i de undre hudlagren. Ärret blir mer eller mindre synligt beroende på storleken, inflammation, djupet på problemet, känslighet i huden och gener. När skadan läker bildas ny hud, men den kan ha andra egenskaper än vad huden hade innan skadan. Den kan ha tappat elasticitet, hår och svettkörtlarna kan ha skadat. Acneärret kan vara mer eller mindre rött i tonen och kan också bli mindre synligt med tiden. Därmed är behandlingar för acneärr olika svårt med olika bra resultat.

Hur tar man bort ärr?

Att ta bort /reducera ärr kan vara komplicerat. Många provar på hudslipning som ger ett visst resultat på hudytan men det har inte visat sig vara optimalt. Vid ärreducering har laser visat sig vara mycket effektivt.  Det positiva med att ta bort ärr med laserbehandling är att laser har en egenskap om att vilja normalisera utgångsläget, alltså läka huden till den normala. För bästa resultat rekommenderar vi Fraxium 1550 Fusion som är en fraktionerad, icke-ablativ laser. Fraktionerad laser innebär att man styr lasern i olika punkter för att göra en kontrollerad skada i huden. Man skadar huden för att den ska sätta igång en naturlig läkningsprocess och på så sätt läka ut de ärr man har. Det finns två typer av fraktionerad laser, ablativ och icke-ablativ. Där den icke-ablativa är det mest skonsamma alternativet. Detta beror på att till skillnad från laserslipning och ablativ-laser så gör den inga hål i huden utan den lämnas intakt.

Vad händer efter behandlingen?

Man kan uppleva att huden känns varm och att den stramar ungefär som när man blivit lätt solbränd. Värmekänslan avtar efter ca. 2-3 timmar. Man kan även få en lättare rodnad i huden. Var noga med att återfukta huden ofta några dagar efter behandlingen. Man kan utan problem lägga en make-up eller raka sig dagen efter. Däremot bör man gärna avstå från alkohol och hårdare fysisk träning samma dag man blivit behandlad. Man ska inte heller vistas i solen under den närmsta tiden.

Fraxium 1550 Fusion behandlar 80% av hudens yta vid varje behandlingstillfälle och det rekommenderas att man genomför minst 6 behandlingar med 4 veckors mellanrum för bästa resultat.